Kun pitää valita kahdesta kohtalaisen hyvästä

Sunnuntai 4.2.2024 klo 13.58


Presidentinvaaleissa on jäljellä kaksi kokenutta ja mielestäni kohtalaisen hyvää, ei-vasemmistolaista ehdokasta. 

Osmo Suni peräänkuulutti mielipiteessään 2.2.2024 Keravan Keskustalta selkeää kannanottoa ja patisti meitä Kokoomuksen tueksi kampanjoimaan kiitoksena vuonna 2000 kokoomuslaisten Esko Aholle Keravalla osoittamasta tuesta. Kiitos siitä. Nyt asetelma on kuitenkin toisenlainen.

Keravan Keskustan valtuustoryhmä ja kuntayhdistys tekivät jo selkeän päätöksen olla asettumatta toisella kierroksella kummankaan ehdokkaan tueksi. Jokainen voi henkilökohtaisesti lähteä kampanjoimaan kumman tahansa puolesta. Kannustamme kaikkia pohdiskeluun ja äänioikeuden käyttämiseen.

Minä pidän Stubbin tärkeinä ansioina hänen koulutustaan ja armeijan suorittamista. Haaviston eduiksi puolestaan koen hänen kuuntelu- ja keskustelutaitonsa ja ajantasaisen kokemuksen Suomen ulkopolitiikan vastuutehtävistä. Haaviston rauhallinen harkintakyky lienee luontainen arvokas ominaisuus.

Stubb näyttäytyy voimakkaasti Kokoomukseen kiinnittyneenä oikeiston ehdokkaana, kun taas Haavisto on valitsijayhdistyksen ehdokas ja sijoittuu oikeisto-vasemmisto-akselilla keskikentälle.

On mahdotonta antaa äänestyssuosituksia muille, kun omakaan valinta ei ole vielä täysin selvillä. Viisautta harkintaan kaikille meille, jotka vielä pohdimme toisen kierroksen valintaamme!

Inna Kallioinen
OTM, VT
kaupunginvaltuutettu, kesk., Kerava 

Mielipidekirjoitus on julkaistu Keski-Uusimaassa 4.2.2024

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini