Miksi kaikkien kannattaa äänestää?

Lauantai 22.1.2022 klo 17.21Elämän hetkinä, jolloin tarvitsee todella huolenpitoa, pitää voida luottaa siihen, että tukea on tarjolla. Apua tarvitsevaa autetaan. Kaikki me saamme yhteiskunnalta paljon ja usein niin paljon, että varsin moni elämänsä aikana pystyy itsekin osallistumaan toisten hyvinvoinnista huolehtimiseen tavalla tai toisella.

Nämä periaatteet ovat hyvinvointiyhteiskunnassa tärkeitä. Ne konkretisoituvat keskeisesti sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palveluissa, joista tulevaisuudessa päätetään hyvinvointialueilla.

Hyvä hoito ja apu hädän hetkellä kuuluu taloudellisista lähtökohdista riippumatta kaikille. Peruspalveluiden pitää olla sijainniltaan jokaisen saavutettavissa, vaikka välimatkat luonnollisesti eri paikoissa vaihtelevatkin. Samalla laadukkaat palvelut pitää pyrkiä tuottamaan kustannusnäkökulmasta mahdollisimman tehokkaasti ja vaikuttavasti.

Sillä on merkitystä, ketkä päätöksiä ovat mukana tekemässä tulevaisuudessa. Jokaisella on yksi ääni, ja se on vaikuttamiskeino. Omaa ääntä kannattaa käyttää aluevaaleissa, jos kokee hyvinvointialueiden päätösvaltaan siirtyvät asiat tärkeiksi itsensä tai läheistensä kannalta. Tai ihan vain siksi, että kenen tahansa elämässä voi tapahtua sellaisia arvaamattomia ja äkkinäisiä muutoksia, että nuo palvelut nopeasti muuttuvatkin arjen kannalta tärkeiksi.

Inna Kallioinen
OTM, kaupunginvaltuutettu ja Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja, aluevaaliehdokas (kesk.)
Kerava

Kirjoitus on julkaistu Keski-Uusimaassa 22.1.2022


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini