Ensivaikutelma Venetsiasta

Torstai 29.3.2018


Otin lentokentältä bussin kaupunkiin. Google näytti bussilipun hinnaksi 1,10 euroa, mutta lipunmyyjä bussiasemalla myi lippuja 8 euron hintaan. Jäin kuitenkin tästä lippukaupasta plussan puolelle… Hyppäsin bussiin kiireessä vaihtorahat ja lippu kädessä ja huomasin vasta siellä, että olin saanut 20 eurosta vahingossa takaisin 22 euroa.

Bussin päätepysäkiltä oli hotelliin parin kilometrin kävelymatka. Jo heti ensivaikutelma oli upea. Tämä on niin kaunis kaupunki!

Paljon on turisteja liikkeellä nytkin, vaikkei ole vielä kesäsesonkiaika. No ehkä pääsiäinenkin on sesonkiaikaa… Turisteja tässä kaupungissa riittää, mutta verrattuna moniin muihin kaupunkeihin tänne ei pääse vanhan kaupungin alueelle autoilla.

Hotelli oli kapealla kujalla. Keskustelumme respahenkilön kanssa oli sujuva, kun hän puhui pelkkää italiaa ja minä englantia yhdistettynä ”grazie”-kiitokseen.

Olin varannut huoneeni hyvästä tarjouksesta, vain 35 euroa / yö. Se on todella edullinen Venetsian normaaleihin hotellihintoihin verraten. Sain vieläpä paremman huoneen kuin minkä olin varannut 🙂

Lähdin hotellilta heti kiertelemään kaupunkia. Poikkesin muutamiin kirkkoihin, joita täällä todella riittää, ja join kupillisen espressoa.

Suuntasin kohti yhtä Venetsian päänähtävyyttä eli Pyhän Markuksen tuomiokirkkoa (Basilica di San Marco). Jono oli pitkä, ja vettä satoi.

Kirkko oli sekä ulkoa että sisältä tosi hieno! Aion ehkä mennä huomenna vielä uudestaan, kun tänään olin liikkeellä niin lähellä sulkemisaikaa, etten ehtinyt nähdä kaikkea.

Illallakin kävelin paljon ja kävin katsomassa kirkkoja ja rantaa. Illalliseksi söin herkullista pestopastaa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini