Lisää kurinalaisuutta kaivataan päätöksentekoon Keravalla

Sunnuntai 19.6.2022 klo 20.27


Kuri on kurja sana.

Kurinalaisuus on silti edellytys sille, että kehno taloustilanne onnistutaan korjaamaan Keravalla. Talous pitää saada tasapainoon, jotta sen avulla voidaan luoda yhteistä hyvinvointia tulevaisuudessakin.

Kaupunginvaltuusto päätti perustaa uuden monikulttuurisuusasiain neuvottelukunnan, koska erikielisten asukkaiden määrä on kasvanut ja uusi vaikuttamistoimielin turvaisi Keravan vaikuttamismahdollisuuksia Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella. Sinne aiotaan perustaa vastaava toimielin. Vantaalla sellainen on toiminut pitkään.

Monikulttuurisuus ja matalan kynnyksen vaikuttamismahdollisuudet ovat arvokkaita asioita, mutta niiden edistäminen tuskin tapahtuu tehokkaimmin uuden, vailla oikeaa päätösvaltaa olevan poliittisen vaikuttamistoimielimen kautta. Maahanmuuttajien nopea kotoutuminen on yhteiskunnan kannalta niin tärkeä asia, että sitä pitäisi käsitellä enemmän ylimmissä päätöksentekoelimissä ja samalla parantaa matalan kynnyksen vaikuttamismahdollisuuksia ruohonjuuritasolla.

Toinen seikka on, että kun Keravalle perustetaan uusia toimielimiä, päämotiivin pitäisi olla edistää asukkaiden vaikuttamismahdollisuuksia kaupungin asioissa. Kaupunki ja hyvinvointialue ovat erilliset organisaatiot. Keravalla pitäisi itsenäisesti tehdä linjaukset siitä, millainen organisaatiorakenne on meillä paras. Kun toimielimen olemassaolo on nyt kirjattu kaupungin hallintosääntöön, se on oletettavasti pysyväisluonteinen.

Monikulttuurisuustoimielimen hinta on arviolta vähintään 4500 euroa vuodessa. Keravan huonossa taloustilanteessa mielestäni ei ole oikea hetki uusille kustannuksille. Siksi meidän ei olisi mielestäni kannattanut perustaa uutta  toimielintä. Harmitti, että tällä kannalla näytti olevan ohellani vain osa perussuomalaisista, kun asia meni äänestykseen.

Vuositasolla aiheutuvissa kustannuksissa on kyse kaupungin mittakaavassa pienestä summasta. Jo nyt on jouduttu kuitenkin tekemään epämiellyttäviäkin säästötoimenpiteitä ja tinkimään pienistäkin tärkeistä asioista. Vuosittainen kustannus toistuu vuosi vuodelta, ja kymmenessä vuodessa siitä tulee kymmeniä tuhansia. Voisi 4500 eurollekin keksiä monta hyvää käyttöideaa, mutta ehkä kuitenkin olisi vastuullista, vaikkakin kurjaa, kurinalaisesti pidättäytyä tekemästä mitään muita kuin välttämättömiä kustannuslisäyksiä.

Inna Kallioinen
kaupunginvaltuutettu kesk., Kerava
aluevaltuutettu, Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

Kirjoitus on julkaistu Keski-Uusimaassa 19.6.2022


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini