"Kylmyyttä" vai kurittomuutta?

Tiistai 4.9.2018

Joskus politiikka eli yhteisistä asioista huolehtiminen muuttuu enemmän tunteisiin vetoavaksi retoriikaksi tai jopa populismiksi. Asiat pysyvät kuitenkin asioina, vaikka ne kiedottaisiin värikkäiden ilmaisujen ja mielikuvien sisälle. On toivottavaa, että asioista voidaan käydä avointa keskustelua ja erilaiset näkökulmat ja mielipiteet sallitaan...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Terveiset harjoittelusta Brysselistä

Perjantai 15.6.2018

Tämä kirjoitus on julkaistu Keskustanaisten Avain-lehdessä 2/2018.

Olen harjoittelijana Anneli Jäätteenmäen toimistossa Euroopan parlamentissa tämän kevään ajan.Politiikka on ollut minusta aina kiinnostavaa. Nuorempana ajattelin, että haluan seurata politiikkaa sivusta olematta minkään puolueen jäsen. Lähdin kuitenkin tekemään vaalityötä Annelin ja muutaman muun keskustalaisen ehdokkaan kampanjoihin...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Pari minuuttia kaupunkikannatuksesta

Maanantai 11.6.2018

Pidin tämän puheen Keskustan puoluekokouksen yleiskeskustelussa Sotkamossa 8.6.2018.


Hyvä puoluekokousväki,

Miten saamme Keskustan kannatuksen kasvuun kaupungeissa? Se on vaativa tehtävä, sillä syvään on monien mieleen juurtunut mielikuva Keskustasta maaseudun puolueena...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Tutustumassa Keravan ensisuojaan

Perjantai 8.6.2018

Pääsimme Eija Halmen kanssa kiinnostavalle tutustumiskäynnille Keravan uuteen ensisuojaan, jota Päivi Wilen meille esitteli. Ensisuoja tarjoaa yösijan keravalaisille kodittomille. Se sijaitsee Keravan keskustassa entisissä hammashoitolan tiloissa. Keravan ensisuoja on suhteellisen kodikas verrattuna joihinkin muihin ensisuojiin...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Tilinpäätöspuhe Keravan kaupunginvaltuustossa 4.6.2018

Maanantai 4.6.2018

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät valtuutetut ja kuulijat,

On aika katsoa menneeseen ja pohtia, mitä siitä voimme tulevaisuutta varten oppia.

Vuosi 2017 oli Keravalla taloudellisesti onnistunut kuten olemme jo kuulleet. Niin sen nousukaudella kuuluukin olla...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Huolenpidosta puolenpitoon

Perjantai 25.5.2018

Kirjoitus on julkaistu Suomenmaassa.

Suun­taam­me koh­ti tu­le­via vaa­le­ja. Vaa­li­su­ma vaa­tii val­mis­tau­tu­mis­ta.

Kes­kus­ta vies­tii ak­tii­vi­ses­ti ta­lou­den ja työl­li­syy­den pi­ris­ty­mi­ses­tä ja nii­den eteen teh­dyis­tä te­ois­ta. Yh­tä­lö, jos­sa yk­sis­tään ta­lou­den nou­su joh­tai­si puo­lu­eem­me kan­na­tuk­sen nou­suun, tus­kin kui­ten­kaan toi­mii. Sen osoit­ti­vat Sak­san­kin vaa­lit. Mer­ke­lin kris­til­lis­de­mok­raat­tien kan­na­tus ro­mah­ti ta­lou­den pi­ris­ty­mi­ses­tä huo­li­mat­ta...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Yhteistyön Eurooppa

Keskiviikko 9.5.2018

Tämä Eurooppa-päivän kirjoitus on julkaistu Keskustan Opiskelijaliiton blogissa 9.5.2018.

Tänään vietämme ympäri Eurooppaa yhteistä juhlapäiväämme, Eurooppa-päivää.

Maailmansodissa Eurooppaa revittiin riekaleiksi. Ihmisiä kuoli. Eurooppa-päivän historia juontaa juurensa toisen maailmansodan jälkeiseen aikaan, Schumanin julistukseen vuoteen 1950...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Mikä kuuluu kaikille?

Lauantai 5.5.2018

Mielipidekirjoitus on julkaistu Suomenmaassa 4.5.2018.

Moni taho on lähtenyt mukaan translain uudistamiseen tähtäävään Setan ja Trasekin Kuuluu kaikille -kampanjaan. Me Rovaniemen Keskustaopiskelijoissa RoKessa emme voi kaikkia kampanjan vaatimuksia kannattaa. Yleinen kokouksemme päätti tehdä aiheesta tämän kannanoton, koska myös kattojärjestömme KOL on ilmoittautunut kampanjan tukijaksi...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ - Ortodoksinen pääsiäinen

Maanantai 9.4.2018

Viikonloppuna juhlittiin uudestaan pääsiäistä, nimittäin vanhan ajanlaskun eli juliaanisen kalenterin mukaista pääsiäistä. Ortodoksit melkein ympäri maailmaa viettävät pääsiäistä sen mukaan. Pääsiäisaika kestää yhtä kauan kuin sitä edeltävä paasto eli 40 päivää...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Tuttuja ja tuntemattomampia kokemuksia

Lauantai 7.4.2018

Sain tällä viikolla osallistua kahteen mielenkiintoiseen poliittiseen tilaisuuteen. Toinen oli minulle aivan uusi kokemus, toinen tuttu ja turvallinen. Molemmista sain uutta ajateltavaa...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Yksin matkustaminen on avartava kokemus

Tiistai 3.4.2018

Viimeinen Italian matkablogin osa käsittelee yksin matkustamista, turvajärjestelyjä ja majoituksia.

En ole aikaisemmin kovin paljoa matkustellut yksin paitsi Rovaniemen ja Etelä-Suomen väliä… Lomamatkoja ulkomaille en ole aiemmin tehnyt yksin. Kokemuksena tämä oli avartava!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Matkatyylin ydin on käytännöllisyys

Maanantai 2.4.2018

Matkatavarat piti tällä matkalla saada mahtumaan vain reppuun, mikä oli minulle haasteellinen tehtävä. Yleensä tykkäisin ottaa matkoille esimerkiksi useammat kengät, mutta ne vievät paljon tilaa…

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Italia on herkkujen maa

Maanantai 2.4.2018

Italialainen keittiö on kansainvälisesti tunnettu herkuistaan. Aivan syystä! Ruoka on Italiassa erinomaista. Siinä käytetään paljon oliiviöljyä, ja kasvikset ovat tuoreita.

Tällä matkalla söin aika perinteisiä italialaisia ruokia. Ensimmäisenä iltana Venetsiassa valitsin ravintolan oikeastaan tarjouksen perusteella. Pizza tai pasta-annos ja juoma maksoivat yhteensä kympin. Söin pestopastaa, nam...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Hyvää pääsiäistä Vatikaanista, XB!

Sunnuntai 1.4.2018

Juna saapui tosiaan Roomaan jo puoli seitsemältä aamulla, joten olin hotellilla jo seitsemän maissa. Halusin jättää sinne matkatavarasäilytykseen tavaroitani, ettei tarvitse kantaa niitä koko päivää mukana. Hotellivirkailija oli tosi pahoillaan, ettei huoneeni vielä ollut valmis! No, en kyllä odotakaan, että pitäisi olla, jos saavun jo aamuvarhain...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Kaikki tiet vievät Roomaan - yöjunalla Venetsiasta Roomaan

Lauantai 31.3.2018

Hain hotellilta reppuni ja lähdin kävelemään kohti juna-asemaa. Minulla oli vielä reilut pari tuntia aikaa, joten ajattelin, että matkalla pitää keksiä jotain tekemistä.

Meinasin jo istahtaa kivan näköiseen ravintolaan syömään jotain iltapalaa, mutta ei oikein tehnyt mieli mitään syötävää tai juotavaa, niin jatkoin vielä matkaa. Hyvä, että kuljin ohi, koska seuraavan kulman takana olikin jo Chiesa dei Santi Germia e Lucia -kirkko, jonka ovet olivat auki ja sisällä näkyi ihmisiä ja kynttilöitä...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Pitkänperjantain erikoisohjelmaa

Perjantai 30.3.2018

Luovutin huoneen hotellilla ja jätin repun säilytykseen sinne. Kävin aamiaisella pienessä kahvilassa, josta oli kivat maisemat. Italiassa kahvi on niin hyvää! Ei kuitenkaan kannattaisi mennä paikkoihin, joissa ei ole hintoja esillä, kuten tässä kahvilassa...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Ensivaikutelma Venetsiasta

Torstai 29.3.2018

Otin lentokentältä bussin kaupunkiin. Google näytti bussilipun hinnaksi 1,10 euroa, mutta lipunmyyjä bussiasemalla myi lippuja 8 euron hintaan. Jäin kuitenkin tästä lippukaupasta plussan puolelle… Hyppäsin bussiin kiireessä vaihtorahat ja lippu kädessä ja huomasin vasta siellä, että olin saanut 20 eurosta vahingossa takaisin 22 euroa...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Pääsiäismatkalle Italiaan

Keskiviikko 28.3.2018

Pääsiäisen aikaan on töistä viisi päivää vapaata, joten päätin toissapäivänä lähteä pääsiäislomalla reissuun. Suunnittelin tämän extempore-matkan siis erittäin nopealla aikataululla. Kirjoitan tänne blogiini matkakuulumisiani...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Kohti hiiliviisaampaa Keravaa

Maanantai 12.3.2018

Viime vuoden keväällä yli puolet Keravan kaupunginvaltuutetuista ehdotti valtuustoaloitteessa, että Kerava selvittäisi mahdollisuutta liittyä HINKU-foorumiin. Kyseessä on vuonna 2013 perustettu ilmastonmuutoksen hillinnän edelläkävijöiden kotimainen verkosto, jossa joukko kuntia, yrityksiä ja energia- ja ilmastoalan asiantuntijoita tavoittelee päästövähennyksiä vuoteen 2030 mennessä...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Keskusta kasvuun kaupungeissa

Maanantai 19.6.2017

Tämä mielipidekirjoitus on julkaistu Suomenmaassa 16.6.2017.

Keskustalla on aito mahdollisuus kasvuun kaupungeissa. Sitä kasvua pitää koko puolueen haluta tavoitella tosissaan aktiivisella ja avoimella politiikalla, jotta puolueen kannatus ei huononisi tulevaisuudessa. Kasvun saavuttamiseksi tarvitaan keskustalaisen arvomaailman esiin nostamista käytännön tasolla politiikassa. Samalla tarvitaan rohkeutta uudistua...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »