5+3=8, ehdolla HOK-Elannon vaaleissa

Perjantai 27.3.2020


Päivittäistavarakaupan pitää toimia niin tavallisessa arjessa kuin yhteiskunnan poikkeusoloissakin. Kauppa, kaupan varastot ja kuljetukset ovat yhteiskunnalle kriittisen tärkeitä aloja, joilla tänä keväänä ammattilaiset tekevät arvostettavaa työtä ja pitkää päivää – he ovat poikkeusarkemme sankareita.

Arki ja ajatukset ovat viime aikoina meistä monilla pyörineet paljon koronatilanteen ja siihen liittyvien toimenpiteiden ympärillä. Tällä viikolla alkaneet HOK-Elannon edustajiston vaalit ovat näissä olosuhteissa jääneet mielessäni sivualalle, vaikka olen niissä ehdokkaana numerolla 538 (matikasta tykkäävien on helppoa muistaa tämä 5+3=8). Äänestämään pystytte te, S-ryhmän suurimman alueosuuskaupan HOK-Elannon jäsenet. Äänestäminen tapahtuu etänä: se onnistuu helposti kotoa sähköisesti tai postitse.

Minulle tärkeitä teemoja ovat:

1) Turvallinen, ympäristöystävällinen ja eettinen ruoka- ja tuoteketju: valikoimassa pitää panostaa kotimaisiin tuotteisiin. Tuotteiden alkuperästä ja ympäristövaikutuksista pitää olla asiakkaisen helposti saatavilla tietoa.

2) Kauppojen laaja aukiolo: kannatan ympäri vuorokauden auki olevan myymäläverkoston kehittämistä ja aukioloaikojen laajentamista, jos kysyntää on tarpeeksi.

3) Henkilökuntaa ja moderneja järjestelmiä: itsepalvelukassat ja ruuan tilaaminen netin kautta ovat tätä päivää. Niitä pitää kehittää yhä toimivammiksi, mutta samaan aikaan on huolehdittava siitä, että kaupassa on henkilökuntaa palvelemassa asiakkaita ja pitämässä huolta siisteydestä ja turvallisuudesta.

4) Oikeudenmukaisesti bonusta: bonuksia kertyy prosentuaalisesti sitä enemmän, mitä enemmän ostoksia kuukauden aikana tekee. Systeemi on selkeä, mutta mielestäni sitä voitaisiin kehittää oikeudenmukaisemmaksi ottamalla huomioon kotitalouden koko. Yksin ja kaksin elävien on nyt vaikeaa päästä korkeimmille bonustasoille, vaikka keskittäisivät paljon ostoksiaan.

5) Ravintoloiden hävikkiruoka myyntiin: HOK-Elannon ravintolat voisivat alkaa myydä hävikkiruokaa tai ottaa kantaa siihen, miten hävikkiruuan määrä minimoidaan. Tämä ei tietenkään nyt poikkeusaikana ole ajankohtainen kysymys, kun ravintolat ovat suljettuna, mutta tilanteen normalisoiduttua on asia tärkeä.

Vaikka nyt on monta muutakin juttua mielessä, niin äänioikeuden käyttäminen kannattaa aina. Sillä on nimittäin merkitystä, ketkä valitaan vaikuttamaan omaan arkeen liittyviin asioihin ja tekemään niistä päätöksiä. Vaalikoneen löydätte tämän linkin takaa.

Minä olen vaikuttajana rohkea, rakentava ja ratkaisuhakuinen – myös sisukas, tarkka ja idearikas.

Äänestysaika on 26.3.–6.4.2020. Valmiina vaikuttamaan – äänestä! ✅


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini