Saviolle tarvitaan koirapuisto

Tiistai 10.9.2019


”Saviolle tarvitaan koirapuisto”, korviini kantautui saviolaisten koiraihmisten toive useammasta suusta. Lupasin, että vien toivetta eteenpäin. Tein asiasta valtuustoaloitteen, ja sen allekirjoitti 21 kaupunginvaltuutettua.

Lemmikit parantavat psyykkistä hyvinvointia. Koirat ovat hyvä seuralainen lenkille, jolloin fyysinen kuntokin pysyy yllä. Yksinäiselle ihmiselle lemmikki tuo seuraa ja iloa elämään. Monessa kaupunkikodissa on lemmikkejä.

Koiranomistajille koirapuistot ovat mukavia pysähdyspaikkoja lenkkeilyn ohessa. Ne mahdollistavat kaupunkilaiskoirille energian purkamisen vapaana liikkumalla ja muiden koirien kanssa leikkimisen. Liikuntarajoitteisille koiranomistajille ne ovat tapa huolehtia koiran liikunnasta. Koirapuistoja on Keravalla neljä, mutta kaupungin eteläosista niihin on pitkä matka lenkkeillä.

Valtuustossa käsiteltiin eilen valtuustoaloitteeseeni saatua vastausta – vastaus oli erittäin hyvä. Siinä oli selkeästi kerrottu, koirapuiston perustamisen tekniset ja taloudelliset vaatimukset. Koirapuiston toteutuksen kustannuksiksi oli arvioitu 50 000 euroa. Koirapuiston mahdollista sijoittamispaikkaa kaupungin eteläosaan luvattiin selvittää alueiden käytön suunnittelun yhteydessä syksyllä 2019 ja todettiin, että koirapuiston mahdollisen sijoituspaikan suunnittelu pitää tehdä vuorovaikutteisesti alueen asukkaiden, yrittäjien ja kaupungin viranomaisten kesken, jotta saadaan suunnitteluun käyttäjien toiveita ja monipuolisia näkökulmia.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Samuli Isola nosti valtuustossa esiin lemmikkien positiiviset vaikutuksen ihmisten hyvinvointiin sekä sen, että Savion ja Koivikon koiraihmiset ovat jo pitkään toivoneet koirapuistoa Keravan eteläosaan.

Toivottavasti koirapuiston toteuttamiseen löydetään rahat ja sopiva sijainti ja asia etenee!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini