Adoptiotuki vahvistaa tasapuolisempia mahdollisuuksia perustaa perhe

Torstai 10.1.2019


Perussuomalaiset Nuoret lopettaisivat ulkomailta lapsen adoptoiville vanhemmille maksettavan adoptiotuen. PS-nuoret ottivat asiaan kantaa 9.1.2019 värikkäin perusteluin. Ja mielestäni heidän perustelunsa tässä asiassa ontuvat!

Suomeen adoptoidaan adoptiolain mukaisesti ulkomailta alle sata lasta vuodessa. Adoptiotuki on tarkoitettu korvaamaan ulkomailta lapsen adoptoiville vanhemmille osa adoptiosta aiheutuvista korkeista kustannuksista. Kuluja heille syntyy muun muassa matkoista, majoittautumisesta, asiakirjojen kääntämisestä ja palvelunantajien perimistä maksuista.

Adoptiotuki on mielestäni tärkeä. Tänä vuonna sitä korotettiin pitkästä aikaa, korotus oli toivottu ja tervetullut. Vaikka tuki ei kata kaikkia adoptiosta aiheutuvia kuluja, se madaltaa huomattavasti taloudellista kynnystä adoptoida lapsi ulkomailta. Aiempaa suurempi tuki mahdollistaa kansainvälisen adoption yhdenvertaisemmin erituloisille perheille.

”Yhteiskunnan tulisi ensisijaisesti tukea suomalaisten lastenhankintaa ja perheiden perustamista”, todetaan PS-nuorten kannanotossa. Hyvä tavoite, mutta mielestäni samalla on tunnistettava, että nykypäivän perheet ovat monimuotoisia. Ei ole olemassa vain yhtä oikeaa tapaa perustaa perhe, vaan niitä voi olla lukuisia.

Tahaton lapsettomuus on maassamme yleinen ongelma, siitä kärsiviä aikuisia on paljon. Lapselle kansainvälinen adoptio on yksi tapa saada turvallinen koti ja rakastavat vanhemmat; osalle lapsettomuudesta kärsivistä aikuisista se puolestaan tarjoaa keinon perustaa perhe ja toteuttaa lapsihaaveet. Adoptio on tarkoin lailla säädelty prosessi, jonka tarkoituksena on edistää lapsen parasta vahvistamalla lapsen ja vanhemman suhde adoptoitavan ja adoptionhakijan välille.

Lisätietoa:

Tietoa adoptiotuesta
Adoptiolaki
Perussuomalaisten nuorten kannanotto


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini